GRABBARNAS LÄTTLAGADE FLÄSKFILE

tisdag 1 november 2016


Mycket god och lättlagad rätt med lite/mycket sting...enligt smak och tycke. Receptet är taget ur Cathrine Schücks kokbok: Naughty forties och Fab fifties.


4 portioner

600 g fläskfilé
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
1 dl soja
1 msk sambal oelek( mera om du gillar starka såser)




Skiva fläskfilén i snygga skivor och lägg upp dem omlott i en ugnsfast form. Vispa ihop såsen, häll över skivorna och grädda i ugn i 90 minuter i 150 grader. Täck eventuellt  med folie på slutet.
Såsen har nu kokat ihop och är både stark och gräddig. Men om du vill få såsen ännu mera hel, så kan du koka ihop den efteråt.



Cathrine föreslår att servera den med finhackad mandel och blekselleri på toppen. Gott till en spenatsallad eller blomkålsris. Jag serverade faktiskt ett gott potatismos till och det passade också helt fint...sög upp den goda såsen!
Kommentar: jag gjorde dubbel sats och använde 3 msk sambal oelek men vi gillar starka smaker!







2 kommentarer:

  1. Tack, Anne. Det blev jättegott, med potatismos. Vi gjorde en normal sats och använde 2 rågade teskedar med sambal oelek. Smakfullt, jag skulle ha kunna äta upp all såsen efterpå. En härlig mat för kalla vinterkvällar. Vi drack Stallhagens blåbärsöl till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo du har så rätt i att detta är en bra vinterrätt... med chilins styrka får man upp värmen och blodcirkulationen i gång! Blåbärsöl har nog inte denhär vinälskaren druckit men kan tänka mig att det passade.

      Radera