Asiatisk rabarbersås

söndag 4 juni 2017


 En god rabarbersås med hetta, som passar till kött, fågel och fisk. Fick en massa rabarber av en god vän så därför har det svämmat över av rabarberrecept på sistone. Men detta är det sista ... kanske. Har inte bakat en enda rabarberpaj ännu i år faktiskt så få se.


Du behöver:
1 gul lök
1 msk olivolja
200 g ansad rabarber
finrivet skal och saft av en lime
2-3 msk honung
en liten bit ingefära, riven
salt
sambal oelek enligt eget smaksinne
Hacka löken och fräs den mjuk i olivoljan. Låt den ansade och skivade rabarbern fräsa med en stund. Tillsätt skalet och saften från limen samt honungen. Låt koka i 5 minuter. Smaka av med finriven ingefära, sambal oelek, mer honung och salt. Låt svalna.


Jag serverade såsen till ugnsstekt lax, wokad pak choy och ris. Skulle säkert vara god till grillad lax också. Här finns mitt recept på lax och en annan variant på pak choy.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar