OMELETTRULLE FYLLD MED PAPRIKA, CHILI, SVAMP, BACON OCH OST

måndag 27 mars 2017



Se hit du som gillar äggrätter. Den här supergoda rullen kan fyllas med nästan vad som helst som du gillar/har i kylskåpet. Inte svår att göra och passar perfekt också som brunch-rätt. Otroligt smarrig! Ursprungsreceptet har jag tagit från Kryddburkens blogg men gjort lite ändringar.

Det här behöver du:
8 ägg
4 dl grädde
2 förpackningar bacon
300 g färska champinjoner/annan svamp
2 (röda) paprikor
1 knippa salladslök/vårlök
salt och peppar

Fyllning:
200 g chili-paprikafärskost (eller vilken som helst du tycker passar)
3 dl riven (stark) ost
2 st finhackade ganska starka röda chilin/inlagd jalapeño

Gör så här:
Skär champinjonerna i mindre bitar och stek med lite salt tills de vattnat ur sig. Tillsätt lite smör och ställ åt sidan så länge. Fyll under tiden en ugnsplåt med skivat bacon och stek i 200 graders ugn i ca 15 minuter tills det är knaprigt. Lägg sedan upp på skärbräda med hushållspapper och låt rinna av. Skär/klipp i mindre bitar. Vispa ihop ägg och grädde och slå i en bakplåtspappersklädd ugnsform ca 30 x 20 cm. Tillsätt bacon, svamp, (fin)hackad paprika och lök och krydda med salt och peppar. Grädda i 175 grader ca 40 minuter.


Ta ut och låt svalna lite. Rör ihop färskost med riven ost och finhackad chili/jalapeño och bred över i ett lager. Rulla ihop och toppa med riven ost. Gratinera i 225 grader ca 10 minuter så osten smälter.


Skär i (tårt)bitar och servera. Garnera med lite färska örter(om du har) så blir det vackert.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar